ponedjeljak, 5. rujna 2016.

Grah i tijesto


Sastojci

4 osobe

Priprema

  1.   Najbolje bi bilo da se svi sastojci pripreme tako da se nasjeckaju. Bit će puno lakše dalje raditi.
  2. Nasjeckani špek staviti u vruću tavu i napraviti od njega čips, izvaditi ga i staviti sa strane. Na toj masti izdinstati luk narezan na lepeze, dodati naribanu mrkvicu i celerovog korjena. Podlijevati povrtnim temeljcem
  3. Dok se to lagano dinsta, u drugoj posudi skuhajte pužiće ili neko drugo tijesto tako da budu al dente. Kada je gotovo iscijediti i politi hladnom vodom.
  4. Povrće je sada već gotovo pa mu dodamo limenku kuhanog graha, češnjak,pužiće,sol,papar i vegetu. Dobro to izmiješamo pa posipamo svježim nasjeckanim peršinom.
  5. Ja sam imala pola para hrenovke koju sam narezala na četvrtine i ubacila u smjesu.

Nema komentara:

Objavi komentar