utorak, 6. rujna 2016.

Špagete sa sirom i mljevenim mesom


Sastojci

  • Potrebno je
  • 3oo g Špageta Podravka
  • 350 g mljevenog mesa
  • 3-4 kašike paradajz sosa
  • 1/2 dl ulja
  • 100 g krem sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g feta sira
  • 100 g tvrdog, topivog sira
  • po potrebi sol, biber, lovorov list, suhi bosiljak  

    Priprema 

    1. Na zagrijanom ulju dinstati meso, dodati začine po potrebi, so, biber. Dinstati 10-ak minuta pa dodati paradajz sos, kad prokrčka malo sipati 1/2 dl tople vode. Ubaciti lovorov list i po želji bosiljak, izmiješati i skloniti sa vatre.
    2. Špagete skuvati u slanoj vodi, ocijediti ih i staviti u posudu za pečenje premazanu sa malo ulja
    3. Izmiješati  krem sir i pavlaku pa izmiješati sa špagetama
    4.dodati izmrvljen feta sir
    5.preliti mljevenim mesom
    6.preko mesa narendati tvrdi sir
    7.Zapeći u rerni zagrijanoj na 200 C

Nema komentara:

Objavi komentar