petak, 9. rujna 2016.

Samo 3 sastojka: Recept za sočne palačinke bez brašna, jaja i glutena

Umjesto klasičnih palačinki isprobajte ovu vegansku alternativu koja koristi zrelu bananu umjesto jaja, te tako omiljenom jelu daje nešto prirodne slatkoće i prijeko potrebnog kalija.

Jeste li znali da palačinke možete pripremiti bez jaja i brašna? Donosimo vam recept u kojem će podjednako uživati vegani, oni koji izbjegavaju gluten ili jednostavno vole eksperimentirati s okusima i jelima. 


Palačinke

Jeste li znali da palačinke možete pripremiti bez jaja i brašna? Donosimo vam recept u kojem će podjednako uživati vegani, oni koji izbjegavaju gluten ili jednostavno vole eksperimentirati s okusima i jelima.

Sastojci:
1 srednja banana
45 grama mekanih zobenih pahuljica
3,5 žlice mlijeka

Priprema:
1. Ogulite bananu, pa je vilicom zgnječite da dobijete voćnu kašu.

2. U bananu dodajte zobene pahuljice i mlijeko. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3. Ispecite banane na uobičajeni način, te ih nadjenite voćem ili začinima po želji.

 

Nema komentara:

Objavi komentar