petak, 9. rujna 2016.
Recept kojemu je najteži korak pripreme - čekanje da se ohladi!
Sastojci:
Za biskvit:
150 g keksa
50 g maslaca
Za kremu:
Žlica meda
2 žlice maslaca od kikirikija
2 Snickersa
300 g kremastog sira
150 ml slatkog vrhnja za šlag
Ganache:
50 g tamne čokolade
50 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
1. Smrvite kekse i rastopite maslac te pomiješajte. Rasporedite po kalupu i utisnite prstima. Zatim podlogu za cheesecake stavite u hladnjak na 30 minuta.
2. Za kremu prvo istucite šlag te dodajte sir, maslac od kikirikija i med. Još jednom sve izmiksajte.
3. Narežite čokoladice i dodajte ih kremi. Izmiješajte žlicom.
4. Kremu izlijte na podlogu, izravnajte je i sve vratite u hladnjak na najmanje 4 sata.
5. Za ganache, ugrijte slatko vrhnje i prelijte preko nasjeckanih komadića čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
6. Cheseecake oprezno izvadite iz kalupa i na vrh izlijte ganache. Vratite u hladnjak na minutu - dvije, a za to vrijeme narežite još malo Snickersa za dekoraciju
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar