petak, 9. rujna 2016.

Kapulice u kvasini: Tajni dodatak za najbolji grah i leću

Ukiseljene lučice, kao prilog, otkrit će vam potpuno novu dimenziju graha, suhog mesa ili leće i zato se isplati potruditi i napraviti zimnicu koja će vam postati omiljeni zimski zalogaj...Jednostavan proces kiseljenja isplati se isprobati, jer nakon samo 40 dana možete uživati u ovim jedinstvenim zalogajima.
Krajnje je vrijeme da pripremite mnogima omiljenu zimnicu jer je sezona lučica gotovo pri kraju. Zato savjetujemo da što prije otiđete do tržnice i napunite teglice koje će uljepšati gotovo svako pravo zimsko jelo.

Kapulice u kvasini

Sastojci:

Kapulice
Kvasina
Sol
Šećer
Papar, lovorov list, mažuran, origano...
Voda
Teglice

 Priprema:

1. S kapulice skinuti prvi sloj kožice.

2. Kapulice složiti u tegle (prethodno sterilizirane u pećnici).

3. Vinsku kvasinu prokuhati s vodom (omjer 2/3 kvasine i 1/3 vode).

4. Kad se tekućina ohladi, uliti je u tegle, ali ne prepuniti, ostaviti malo
prostora do vrha tegle, radi vrenja.

5. U tegle dodati malo soli (naš tajni sastojak je i žličica šećera).

6. Po želji dodati mirodije: papar u zrnu, lovorov list, mažuran, origano ... koji okus tko voli ili u svaku teglu svoju mirodiju.

7. Teglu zatvoriti i spremiti na tamno mjesto (neki ih drže i na suncu).

8. Nakon 40 dana može se konzumirati, iako to ovisi o veličini kapulice, jačini
kvasine i ukusu pojedinca. Najbolje probati da li je gotova.

9. Najbolji dodatak za hladne zimske dane uz suho meso, fažol, leću...
Napravite sami svoji zimnicu i neka vam je u slast!

Nema komentara:

Objavi komentar